Mediation

Mediation, is vooral bekend bij echtscheidingen, omgangsregelingen en ontslag. Inmiddels is het vakgebied ook overgewaaid naar de wereld van schadeclaims en is er een toenemende behoefte om conflicten niet meer via de rechter, maar sneller, efficiënter en relatief goedkoop op te lossen met hulp van een onafhankelijke bemiddelaar; de mediator.

Zo is er al een aanbeveling van het Verbond van Verzekeraars, om het mediationtraject in te gaan, als de afhandeling van personenschade kwesties langer dan drie jaar heeft geduurd. Onderhandelingen tussen de claimant en de verzekeringsmaatschappij kunnen tot langdurig getouwtrek leiden. In het mediation traject gaat het er niet om wie er juridisch ‘gelijk’ heeft, maar om een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is.

Wat is belangrijk in het traject zelf:

  • Toepassen hoor en wederhoor
  • Inschatten kansen en risico’s
  • Geen advies/oordeel, alleen in beeld brengen van wederzijdse belangen

SilverPulse beschikt over mediators die zijn aangesloten bij het MfN-register, een onafhankelijk en erkend non-profit kwaliteitsregister voor mediators, zodat u verzekerd bent van de juiste begeleiding.

Contactpersonen

Sabine van der Linden | Allard van Woerkom

Neem vrijblijvend contact op

SilverPulse TPA Services heeft kantoren te Eindhoven en Amsterdam en beschikt voor de internationale zaken over een internationaal netwerk. Onze experts hebben, naast de verzekeringstechnische kennis, ruime ervaring opgedaan binnen het eigen specifieke vakgebied waarin zij werkzaam zijn. Kortom, ervaren experts uit de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven.

Neem contact op